Zamieszczone przez yunior81

I takie pojazdy to legendarne perełki , które chcemy kupować , takze prosze nie zachęcac kolegi Mkania 777 do nabijania kilometrów :lol:

.
a tak to zapominam (do czasu awarii wtryskow :lol: )
. Każdy bierze konfig jaki mu pasuje i należy to uszanować. Przy okazji nabywca uszczęśliwia siebie i potencjalnie następnego posiadacza jego samochodu. Małe przebiegi, MPI, bez gazu - ktoś kiedyś kupi, wstawi LPG i będzie hulał uśmiechnięty
. Kolega przedstawił listę problemów (chyba wszystkie problemy instalacji od 1 do 4 generacji włącznie :lol: ), których się bał przy LPG i słusznie - nie ma co kusić losu. Problemy te jednak o wiele częściej wynikają nie z samego LPG, ale z "doświadczenia" ASO w serwisowaniu takich instalacji. Ma się problem, raz podjechać do kumatego serwisu (czyli nie ASO) i pozamiatać temat, a nie walić do ASO co tydzień i później jeździć z sercem pod gardłem, czy tym razem im się udało czy znowu nie. Często bywa tak, że specom z ASO dać instalkę LPG do regulacji to tak jakby małpie dać brzytwę
.
).
. Ja nawet jakbym wziął takową instalkę to podjechałbym do znajomego na konkretną regulację i zapomniał o temacie. Stag również wg mnie jest lepszy, ale prawda bywa bolesna - jak za Staga zabierze się ktoś bez głowy, to będzie działał tak samo, albo gorzej jak owe Landi
. Kolegę Borsuk2 nie zamierzam przekonywać do LPG i szanuję jego decyzję, nawet jakby napisał, że na mleko jeździ
. Niemniej jednak przyczynę pewnych problemów nietrudno odróżnić - czy jest to amatorka ASO, czy samej instalki, bo to zmienia nieco spojrzenie na temat
.
jak narazie nie chce gazu być może zaloże po gwarancji lepszą instalacje niż LR czytając wasze wypowiedzi tylko się utwierdziłem że dobrze postąpilem
zaznaczam że moje przebiegi prywatnym autem sa raczej skromne (ok.10-12.tkm rocznie) pozdrawiam
Komentarz